De Hofherder

Hofherder Martin Wormmeester Na mijn werkt als groepsleider met mensen met een verstandelijke beperking en moeilijk opvoedbare jongeren heb ik anderhalf jaar lang een opleiding tot schaapherder gevolgd bij Hans Abbink in Haaksbergen. Hierna werd ik zelfstandig schaapherder op heidereservaat De Borkeld tussen Markelo, Rijssen en Holten.

Na 4 jaar schapen hoeden in natuurgebied De Borkeld ging ik als schaapherder aan de slag in een stadspark in Amersfoort en langs de rivier de Eem. Daarna heb ik in Duitsland in de bergen 1000 schapen onder mijn hoede gehad.

Sinds 2010 ben ik de vaste schaapherder in de Hof van Twente - kern Goor en begraas ik met mijn schaapskudde een groot bedrijventerrein en in de aangrenzende woonwijk Heeckeren het openbaar groen inclusief het groen rond een grote vijver.

Het ambacht van schaapherder heeft iets romantisch maar is ook hard werken in weer en wind. Daarnaast is er altijd de zorg om het welzijn van de schapen en de honden. Maar, alles bij elkaar vind ik het zijn van schaapherder een beroep dat heel veel voldoening geeft.
 

Martin Wormmeester,
 

Schaapherder
Hof van Twente.