Groepsworkshop schapendrijven

Schapendrijven is een kunst

Voor de shaapherder van de schaapskudde "Hofschaap" in Twente is het drijven van schapen dagelijks werk. Goed getrainde honden maken het werk van de schaapherder een stuk gemakkelijker. De schaapherder en de honden vormen een hecht team. Door de schapen op de juiste manier in de gewenste richting te drijven ervaren de schapen geen stress en is het voor mens en dier een plezier om samen buiten aan het werk te zijn.

Wat voor de schaapherder, zijn honden en de schapen geldt, geldt ook voor mensen. Werken als een gesmeerd team levert een prettige werkomgeving op en draagt bij aan succesvolle samenwerking. De Border Collies van de schaapskudde "Hofschaap" worden al jaren getraind door Jan van Elburg.

Gisela van Elburg, de vrouw van, is gediplomeerd life coach en gebruikt de technieken van het trainen van Border Collies en het schapendrijven binnen haar workshops. Gisela leert in deze workshop om samen met je collega’s, vrienden of familie te ervaren hoe mooi het is om in teamverband schapen te drijven. Je wordt op een speelse en humoristische manier door haar en Jan meegenomen om beter te leren communiceren, samen te werken en te verbinden. Dit alles speelt zich af buiten in de natuur.

Naast het serieuze doel van de workshop schapendrijven zorgen Gisela en Jan er samen voor dat het vooral een leuke groepsactiviteit is, met en vleugje Twentse Humor.

Workshop schapendrijven


Wat mag je van de workshop schapendrijven verwachten?

Allereerst zal Jan met zijn Border Collie buiten in de wei een korte demonstratie schapendrijven geven. Aansluitend ga je met jouw team een poging wagen om de schapen in een bepaalde positie te krijgen. Ondertussen ontvang je aanwijzingen over bij voorbeeld manieren om effectief met de schapen en met elkaar te communiceren. Dit alles gebeurt in een rustige en ongedwongen sfeer.

Als je een beetje door hebt hoe het schapendrijven in de praktijk werkt, worden er kleinere teams gevormd. Elk team wordt dan gevraagd om de schapen in een pen (tussen een aantal hekken) te drijven. Als het ene team aan het werk is, krijgt het andere team aanvullende uitleg.

Gisela en Jan zorgen er voor dat je je geen moment verveelt.
Het team dat het beste samenwerkt om de schapen bij elkaar te drijven is de winnaar.

In deze workshop schapendrijven leer je op een natuurlijke manier in korte tijd veel over samenwerking. Zo leer je hoe je de hond effectief kunt aansturen en hoe je met je collega's snel een geolied team kunt smeden.Gisela en Jan helpen jou met teambuilding en gebruiken het schapendrijven met Border Collies als middel om dit doel te bereiken.

In één dag leer je veel over teambuilding, maar vaak ontdekken teams tijdens de workshop dat er ruimte is voor verdere verbetering van het teamgevoel. Hiervoor biedt Gisela een vervolgtraining op maat aan waar de team building op een nog hoger niveau komt te liggen en de band tussen de teamleden extra wordt versterkt.

Heb je belangstelling voor de cursus schapendrijven, neem dan gerust contact op met Gisela of kijk op de website:
www.inachange.nl

Info@inachange.nl

06 2209 8866

In-a-Change | Gisela v. Elburg | Lifecoach |Workshops |Teambuilding|

Geplaatst op 14-02-2022 door Gisela van Elburg 4722